Geautomatiseerd systeem voor plateaus met beddengoed

De geautomatiseerde oplossingen in wasserijen voor ziekenhuizen maken het mogelijk om functies te benutten zoals het inzamelen van beddengoed uit de strijk- en vouwsystemen, het transporteren ervan richting de inspectie- en identificatiestations, het plaatsen van stapels beddengoed in plateau’s, het vervoeren van de stapels beddengoed richting een opslagsysteem met meerdere lagen en het automatisch voorbereiden van alle orders.

Photogallery

Overview

Automatisch magazijn

De automatische kraan voor het magazijn zet de plateaus netjes in de toegewezen gangen.

Werkingsprincipe:

De stapels beddengoed worden automatisch in plateaus/speciale systemen geplaatst zodra ze de productiesystemen verlaten. De plateaus met beddengoed worden geidentificeerd (d.m.v. een streepjescodelezer, RFID, enz.) en op het transportsysteem voor het magazijn geplaatst. De automatische kraan vervoert alles langs de gang richting de graviteitsbanen overeenkomstig de aanwijzingen van het ICT-systeem. De producten rollen over de banen en worden achter elkaar geplaatst totdat ze worden opgehaald.

Het ophalen van voorraad voor het voorbereiden van de uitrusting kan op twee manieren:

  • Handmatig: de medewerker pakt het beddengoed op de plateaus aan het einde van de transporthelling
  • Automatisch: het tweede automatische kraan vooraan het magazijn pakt de bakken met beddengoed overeenkomstig de opdracht van het ICT-systeem en plaatst ze op een transportband die ze afvoert

Handmatig magazijn

Werkingsprincipe: De plateaus met beddengoed worden door medewerkers in de juiste gang op de meerlaagse toegang tot het magazijn geplaatst. De medewerker plaatst de plateaus aan het einde van de gang handmatig terug.

Bijkomende systemen

Automatisch ontstapelingssysteem voor plateaus 

  • De stapels plateaus worden met behulp van een trolley in het ontstapelingssysteem geplaatst.
  • De bakken worden één voor één op de uitgaande transportband gestapeld en richting de productiesystemen vervoerd om daar te worden geladen.

Plateau

Specifieke ondersteuningsplateaus voor het verwerken van stapels opgevouwen beddengoed in het magazijn.

Maestro+-supervisor

Softwarepakket voor supervisie, gebruikt voor het handhaven van de koppeling met het eerdere niveau en de aandrijving van het automatische opslagsysteem.